De dresscode voor mannen

Bad boys, metro mannen, nerds, hipsters, gangsters, mannen zijn allemaal verschillend en streven hun eigen doelen, normen en waarden na. Het enige wat mannen doorgaans gemeen hebben, is dat ze winkelen niet bovenaan hun favoriete activiteiten hebben staan. Toch ontkomen ze er niet aan. Natuurlijk kun je jouw vriendin, vrouw of moeder lief aankijken om kleding voor je te gaan halen, maar als het op een speciale gelegenheid aankomt, zul je echt zelf naar de winkels moeten gaan. Niet elke man is gezegend met een geweldig gevoel voor mode. Het blijft dan ook lastig om te bedenken wat je aan moet naar een sollicitatie, bruiloft of een zakelijke meeting. Wij helpen je een handje met het hanteren van de dresscode.

Tips verschillende dresscodes
Wat betreft je werk is het per bedrijf verschillend. Het ene bedrijf hanteert een strenge dresscode, terwijl het andere bedrijf zich daar totaal niet druk over maakt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je werkkleding vanuit het bedrijf krijgt, maar wat moet je dan aan tijdens een bedrijfsuitje?

Altijd veilig
Het is als man belangrijk dat je over een goedgevulde garderobe beschikt. Dan bedoelen we niet een garderobe die uitpuilt, maar een die over de juiste kledingitems beschikt. Zorg dat je altijd een goede lichte en donkere spijkerbroek in je kledingkast hebt hangen. Naast de spijkerbroeken zorg je voor een aantal chio’s en een paar goede basic shirts. Een andere belangrijke musthave is het witte overhemd. Het liefst een Italiaans wit overhemd. Deze kennen namelijk een perfecte pasvorm. Het overhemd is altijd te combineren. Speel op safe en ga voor een spijkerbroek met overhemd en neem eventueel een trui of jasje mee.

Sollicitatie
Bij een sollicitatie is het belangrijk dat jij je verdiept in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Kun je opmaken wat voor een dresscode zij hanteren? Probeer hier altijd achter te komen of vraag het aan de recruiter. Moet je in pak komen? Zorg dan voor een goed passend pak en trek absoluut geen pak aan dat te groot is. Dat ziet er onverzorgd uit. Mocht je echt niet weten hoe ze binnen het bedrijf gekleed gaan. Trek dan een nette spijkerbroek aan met een overhemd en een colbertje. Dan zit je altijd goed.

Bruiloft
De bruiloft is een geval apart. Het is namelijk mogelijk dat het bruidspaar zelf een dresscode aan de bruiloft ophangt. Dresscodes als cocktail, black tie, smart casual, New York chic of tenue de ville kunnen je de stuipen op het lijf jagen. Wees gerust, het lijkt lastiger dan het is. Ga op onderzoek uit naar wat het bruidspaar van je verwacht en geven ze geen dresscode? Dan zit je met een goed pak altijd goed. Ook hier geldt weer dat je moet gaan voor een pak dat goed aansluit en perfect past.

Blijf bij jezelf
Ondanks de vele trends en dresscodes is het altijd belangrijk om bij jezelf te blijven. Jij moet je er goed in voelen. Het is begrijpelijk dat je voor een bruiloft een pak aantrekt ondanks dat jij totaal niet van een net pak houdt. Trek een paar grappige sokken onder je pak of ga voor een bijzondere stropdas. Zo maak je het toch iets meer eigen.

Comments are closed.